perjantai 9. tammikuuta 2015

Uusi vuosi ja uudet kujeet - pojan huone

Osa joululomasta kului lastenhuoneiden uudelleenjärjestämisessä ja sisustamisessa. Joulun kimalluksen ja koristeiden runsauden jälkeen on vapauttavaa siivota ja selkeyttää kotia. Uuden vuoden alkuun liittyy aina pientä muutoksen tarvetta. 

Pojan huoneesta lähti uuteen kotiin vanha pulpetti, johon kumpikaan lapsista ei enää mahtunut kunnolla piirtämään. Kerrossänky vaihtui runkopatjasänkyyn ja Petteri Luodon maalaama suuri taulu siirrettiin sängyn päälle. Ostin jo uuden maalipurkinkin ja petroolinsinisen seinän oli tarkoitus vaihtua usvansiniseen, mutta taulun kiinnittämisen jälkeen seinän maalaus ei tuntunutkaan enää niin tarpeelliselta. Taulun intensiiviset värit sopivat hyvin nykyisen seinävärin kanssa yhteen. Katsotaan sitten keväämmällä uudelleen. Sängyn päälle kerättiin Hayn Dot -tyynyjä ja yksi punainen samettityyny. Vanha Artekin sohvapöytä siirtyi myös tänne, sen päälle on hyvä rakentaa kavereiden kanssa legoista avaruusaluksia.   





















































Pienempiä tauluja ryhmiteltiin pitkän senkin päälle ja huuto.netistä löytynyt kirjainlokerikko toimii Star Wars legohahmojen säilytyspaikkana silloin kuin ne eivät ole leikeissä mukana. 































































Osa minulla jo 20 vuotta olleesta Lundia-hyllystä pääsi ullakolta kirjahyllyksi. Alkuun harkitsin sen maalaamista mutta ehkä annan sen kuitenkin jäädä alkuperäiseksi. Männyn on kerrottu tulevan taas muotiin joten sitä odotellessa... Kirjojen, Aku Ankkojen ja lautapelien sekaan mahtui vielä Foscarinin Binic-valaisin, jonka kävin ennen joulua ostamasta Formverkistä joululahjaksi. Viininpunainen designvalaisin seuraa toivottavasti poikaani vuosikymmeniä hänen mukanaan.


























Kun poikani syntyi, sain omalta isoäidiltäni lahjaksi hänen vanhan nojatuolinsa 
60-luvulta. Alkuperäinen tummansininen villakangas vaihtui oranssiin kymmenen vuotta sitten ja nyt huomaan haikailevani alkuperäisen värin perään, mutta oranssi toimii hyvänä väriläiskänä tässä huoneessa. Nojatuoli sai seurakseen Norman Copenhagenin Block- tarjoilupöydän, joka toimii sivupöytänä ja yöpöytänä. 



































































































Viime syksyn Habitare-messuilta löydetyt Mum'sin veikeät eläinkoulut. Ne 
odottavat vielä vaatekaappien uudistamista ja omaa paikkaansa. Tosin voi olla, että seepra, pupu ja kala matkaavat tyttären huoneeseen ja Vector Factorysta vuosi sitten hankitut puiset naulakot päätyvät tänne pojan huoneen vaatekaappien ovennupeiksi.




































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti