keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Uutta ja vanhaa kauniisti yhdessä

Keväässä ja lisääntyvässä auringon valossa on se huono puoli, että ne saavat janoamaan kaikkea uutta. Maaliskuun valo tuntuu ajoittain julmalta ja kaikki tuntuu näyttävän nuhjuiselta. Tästä seuraa tarve pestä likaiset ikkunat, pyyhkiä loputtomasti pölyjä kaiken paljastavan päivänvalon vuoksi, vaihtaa kodin tekstiilejä raikkaampiin ja kevyempiin väreihin, sisustaa kotia uuteen järjestykseen, ehkä maalata seiniä, viimeistellä venynyttä remonttia tai haaveilla uudesta kodista. 

Tässä yksi koti, jonne voisin muuttaa. Valoa tulviva asunto, jossa on runsaasti kauniita yksityiskohtia.  Ja oi, valkokuullotetut lautalattiat...





Valkoiset keittiöt tekevät tilaa muille väreille ja tumman harmaa on tyylikäs valinta. Neliönmalliset peruskaakelit saavat uuden ilmeen, kun ne ladotaan tiilimäisesti. 


Kaapistossa on käytetty nahkaisia vetimiä. Messinkisillä yksityiskohdilla. Voiko olla mitään kauniimpaa! Minä tahdon tällaiset omaan keittiööni, heti. 


Keittiön pieni antiikkinen pyöreä pöytä on saanut seurakseen mustat pinnatuolit. Eri aikakauden ja tyylisuunnan edustajat ovat tyylikkäästi sulassa sovussa. Seinillä on valokuvateoksia ja lisäsäilytystilaa tarjoaa rouhea tuohikori. 


Olohuone on vaaleasävyinen, jonne särmää tuo näyttävä kattovalaisin, valokuvataide, kuviodut tyynyt ja pitkänmallinen marmoripöytä mustine jalkoineen.




Jacobsenin pöytä ja puun väriset Seiska-tuolit ovat kaunis yhdistelmä vanhan kirjoituspöydän kanssa. Jälleen vanha ja uusi kohtaavat vaivattomasti. Jäin himoitsemaan pöydällä olevaa maljakkoa. 


Makuuhuoneessa on levollinen tunnelma, joka syntyy seinän klassisen vihreästä sävystä , tummista yöpöydistä, messinkisistä valaisimista, sängynpäädystä ja kauniista tekstiileistä. Täällä nähdään varmaan hyviä unia. 


Kuvat: Alvhem Mäkleri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti