tiistai 17. helmikuuta 2015

Tukholman messut - suomalaisia designyrityksiä

Messuilla oli esillä muutamia suomalaisten designyritysten uutuustuotteita. Tässä alla muutamia minun mielenkiintoni herättäneitä huonekaluja ja valaisimia. 


Aalto yliopiston osastolla oli tuoleja, sähkönsinisiä tuoleja. En osannut päättää pidänkö niistä, mutta huomiota ne saivat. 





































Artekin osastolla esiteltiin suunnittelijaveljesten Ronan & Erwan Bouroullecin suunnittelman Kaari-sarjan. Kaareva pieni seinähylly on kaunis ja siinä on jotain funkkiskauden tunnelmaa Alvar Aallon tyyliin. Myös suurempi seinähylly on tyylikäs. Värit ja muodot ovat kohdallaan. 






































BEdesignin osastolta löytyi Lily Mini -kulho kullanvärisenä. On muuten jo ostoslistallani. Maailmallakin nimeä saanut Deer-seinähylly on saanut seurakseen mainion Wolf-hyllyn. Lisäksi vaateteline Lumesta on tehty hurmaava pienempi versio, joka sopii lastenhuoneeseen. 







































Nikari ihastuttaa nykyaikaisilla ja kauniilla puuhuonekaluilla, joissa näkyy huolellinen suunnittelu ja rakkaus materiaaliin. Klaus Haapaniemen ja Jenni Roinisen yhdessä suunnittelema koivuinen Arte Bloome -sohva yhdistää mielikuvituksellisen runsaan kankaan, yksinkertaisen muotoilun sekä kauniit käsinkaiverretut koristelut selkänojassa. 


























Myös Himmeellä oli pieni osasto, jossa olivat esillä Timo Niskasen suunnittelemat valaisimet. Filly - jalkavalaisin on ollut hyvin esillä sisustuslehdissä, mutta Toad ja Lento ovat yhtä lailla mainitsemisen arvoisia. 





































Uusi tuttavuus oli Design Karikoski, jonka valikoimassa oli koivuvanerinen Loimu -valaisin sekä kauniin yksinkertainen ja moderni Kantti -pöytä ja -penkki.   


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti