maanantai 19. tammikuuta 2015

Tytär sai oman huoneen  

Olemme vihdoinkin edenneet myös tytön oman huoneen sisustamisessa. Kyseessä on vanha kapea palvelijanhuone, mikä rajoittaa huonekalujen sijoittamista. Huone toimi aiemmin minun työhuoneenani ja sen jälkeen vierashuoneena joten pyöriteltävää huoneen kalustevalinnoissa ja sijoittelussa on riittänyt. Olin siirtämässä lastenhuoneen vanhaa pulpettia tänne mutta se ei mahtunut kapeasta ovesta sisään joten se sai huuto.netin kautta uuden kodin. Ja huuto.netiin myyntiin menossa ollut vanha kiinalainen kaappi puolestaan päätyikin tähän huoneesen lelukaapiksi. 






































Yöpöydäksi neiti toivoi valkoista Kartellin Componibilia, tosin liikkeessä nähty kultainen laatikosto synnytti pitkähkön neuvottelun väristä. Valkoiseen päädyimme ja lokeroihin sujahtaa piiloon erinäisiä salaisia aarteita ja sisälle ei saa äitikään aina kurkkia. Lukuvaloksi hankimme Kartellin syvän violetin Cindy-valaisimen. Ja lokerikon viereen luovutin toisen vintage nojatuoleistani. 



































Nojatuolin päällä majailee vuosia sitten oululaisen leluliikkeen alennuskorista löytämäni Ugly Dollsit. Lattialla on raikas räsymatto, jonka olisin tosin vaihtanut suurempaan ja vähemmän valkoiseen, mutta huoneen asukas ei suostu edes keskustelemaan aiheesta. Siirryn siis suunnitelmaan B eli ostoslistalta löytyy tummempi päiväpeitto nykyisen valkoisen tilalle ja seinien valkoinen sävy muuttuu vaalean vihertävänharmaaksi. Helmenvalkoiseksi kutsuttiin tätä sävyä jossain. 













































































































Joulupukki toi muutaman päivän etuajassa myös uuden kattovalaisimen. Olen pitkään ihaillut ranskalaisen Mathieu Challiéres'n suunnittelemia Petite Voliére -valaisimia ja odottanut sopivaa hetkeä sen hankkimiseen. Kuparin värinen häkki ja uniikit höyhenpeitteiset linnut ovat upea yhdistelmä.  


Huoneesta ei löydy lainkaan kiinteää säilytyskalusteita joten ostoslistalla on myös vaatekaapin hankkiminen. Olen päätymässä vanhaan puiseen kaappiin kunhan sopivilla mitoilla ja hintalapulla varustettu yksilö löytyy. Ja jos oikein villiksi intoudun ja tytär antaa luvan, niin kaappi maalataan sitruunankeltaiseksi. String-kirjahylly odottaa edelleen pahvipakkauksessaan purkamista, mutta jospa ensi viikonloppuna ehtisimme kiinnittää sen seinään saakka. 

Valmista ei vielä siis ole, mutta haastava asiakkaani on tyytyväinen. Niin siis minäkin. Ja hiljalleen huone muuttuu ja muovautuu. Eikä sen koskaan tulekaan olla kokonaan valmis. Ja kuvia tulee myöhemmin lisää. 

2 kommenttia:

  1. Lastenhuoneissa asustaa joskus vaativaa väkeä :) Lintuvalaisin on todella hauska!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, samaa mieltä :). Ja kiitos, olemme neidin kanssa hyvin ihastuneita tähän valaisimeen. Haaveilin joskus alunperin sijoittavani sen keittiöön pienen ruokapöydän päälle, mutta sen paikka on nyt ehdottomasti tyttären huoneessa.

      Poista