perjantai 2. tammikuuta 2015


LUX Helsinki 2015, 4.-8.1.2015

Olin tänään LUX Helsinki 2015 mediatilaisuudessa kuuntelemassa nyt sunnuntaina 4.1. alkavan valotapahtuman esittelyä Café Verandassa. Festivaali järjestetään pimeään vuodenaikaan tuomaan koko perheelle aisteja kutkuttavia elämyksiä. Tapahtumassa on yhteensä 17 eri valoteosta, jotka sijaitsevat 13 eri tapahtumapaikassa. Taiteilijat ovat tänä vuonna Suomesta, Ranskasta, Saksasta, Belgiasta ja Japanista. 

Rautatieasemalla Postihallissa pääsimme tutustumaan etukäteen Antonin Fourneaun teokseen 'Water Light Graffiti'. Kyseessä on tuhansien led-valojen muodostama seinäpinta, johon maalataan vedellä siveltimellä tai sormilla. Näin seinä herää eloon. Kirjoitus tai piirros näkyy hetken ajan seinällä kunnes se häviää. Teoksen yhteistyökumppani on RAY ja yleisön toivotaan osallistuvan jatkuvasti muuttuvan teoksen luomiseen teemalla Mikä sinusta on inhimillistä? 




































































































































Teokset ovat olleet joka vuosi vaikuttavia ja mielenkiinnolla jään odottamaan mikä teoksista tänä vuonna sykähdyttää eniten. Vesigraffiti on jo yksi suosikeistani. 

Kannattaa käydä! Tarkemmat tiedot teoksista ja reiteistä löytyvät osoitteesta www.luxhelsinki.fi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti